Alig néhány napja, hogy kezdetét vette az őszi sportos versenysorozat, máris újabb állomásához érkezett az Ébredj Szombathely rendezvény. Szeptemberben streetball fesztiválhoz csatlakozhattak a sportbarátok, ezúttal viszont semmilyen előképzettségre nem volt szüksége azoknak, akik a Szombathelyi Futóversenyen szerettek volna elindulni.

A szervezők ugyanis valamennyi korosztályra gondoltak és természetesen a távok között is válogathattak a kocogók. A nap közös bemelegítéssel kezdődött. Üdítő élmény volt látni a négyszáz erőpróbára jelentkező futót, ahogy a zene ritmusára hangolódtak a kilométerekre. Ezúttal nemenként négy-négy távon tehették próbára tudásukat a sportbarátok, ráadásul akadt váltószám is, amely tovább színesítette a kínálatot.

Elsőként az egyéni 10 kilométer valamint az 5 kilométer váltófutás számban indította útjára a versenyt Dr. Nemény András polgármester, majd a kisebbeken volt a sor. A gyerekeknek a Fő téren kialakított kisebb körpályán kellett megtenni 400 métert és akadt olyan szülő is, aki csatlakozott a fiatalokhoz is. A nap legszínesebb távja viszont a két és fél kilométeres etap volt.

Ennek útvonala ugyanis keresztül vezetett a Városházán – a szervezők elmondása alapján új értelmet szerettek volna csempészni a “Nyitott városháza” programba is. A futók így a polgármesteri irodán is keresztül haladtak. A célban pedig valamennyi induló emlékérmet vehetett át a rendezvény fővédnökétől, Halmosiné Séfer Rozáliától valamint a város elöljáróitól. A rendezvényen nem hirdettek győzteseket, de az időeredményeket az evochip.hu weboldalon mindenki ellenőrizheti.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!