Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – KTE-Duna Aszfalt 99–75

(30–21, 22–21, 24–15, 23–18)
Szombathely, Aréna Savaria, 2700 néző
V.: Kapitány G., Söjtöry T., Kovács N. (Páli K.)

Falco: Govens 6, Perl 20, Váradi 11/6, Pustahvar 12/9, Taylor 11. Csere: Borisov 13, Tóth N. 7, Norfleet 14/12, Dancsecs 5/3, Hódi -, Kucsora -.

KTE: Pongó 9, Thompson 9, Djeraszimovics 14, Dramicsanin 18/6, Karahodzsics 8. Csere: Wittmann 11/9, Molnár M. 4, Horváth K. -, Blaskovits -, Fülöp -, Kucsera 2, Molnár D. -.

Kipontozódott: Pushtahvar (40. perc).

A meccset ITT élőben közvetítettük, az alábbiakban az összefoglalót olvashatják: a feldobás után Thompson kosarával indult a meccs, majd Perl egyenlített, 2-2. Tapsot ért Pustahvar triplája, majd Taylor és Perl újabb pontjaival 9-4 volt a 4. percben az állás. Kecskeméti duplára szombathelyi tripla volt a válasz, aztán újra Pustahvar, majd Taylor szenzációs átadása után már 15-6! Wittmann kosarával akart zárkózni a Kecskemét, de Perl és Govens lehűti a vendégek kedélyeit, 21-10-nél jön is az első kecskeméti időkérés. Váradi is 3 pontosat dob, majd Djerasimovic pontjaival jönnek közelebb, de Perl tarthatatlan, így 30-21, Perl Zoltán már 10 pontnál tart.
A 2. negyed Norfleet-triplával indult, aztán a 3. percben dobott még egyet, ezzel 40-26. Tóth N. szép csel után egy ziccerrel jelentkezett be, majd újra Norfleet és Borisov-pontok, 44-28-nál megint időt kért Forrai Gábor kecskeméti vezetőedző. A szünet előtt 3 perccel Váradi begyűjtötte a 3. személyi hibát is, 46-35-nél Srecko Sekulovic kért időt. Sajnos Pustahvar a 4. személyijét is összeszedte, azonnal csere. Borisov bejött és duplát is dob rögtön, Wittmann rázta meg magát és hozta közelebb a vendégeket, 52-42 a szünetben az állás.

A 3. negyedben az első 2 kosár a vendégeké, így 1 perc alatt 52-46-ra jöttek fel, majd Govens-dupla. Váradi 2 pontosa után újra szólt a ,,gyerünk nagy Falco!”, 61-46. Taylor középtávolija után Perl dobott ziccert, jön is a kecskeméti time-out, 65-48. Taylor és Borisov pontjaival egyre simább a meccs. Jól játszik a Falco, de elég sok a fault, 76-57 az állás.
A 4. negyed Norfleet-triplával kezdődött, majd Dramicanin-dupla, közben beállt Dancsecs is. Borisovnak járt a vastaps, amikor lejött pihenni, de Norfleet 4. triplája után is jött az ováció, 86-65. Dancsecs pontjainak is örült a közönség, aztán Tóth Norbi is begyötörte, 96-72. A száz pont eléréséért ment a harc a végén, ,,százat neki!” – kiáltották a hazai szurkolók, de sajnos nem sikerült, 99-75 a vége. Valamennyi negyedet megnyerte a Falco, a szombathelyiek a vártnál sokkal simább győzelmet arattak.

Mestermérleg:
Srecko Sekulovic: azt gondolom, hogy a Kecskemét jobb csapat a ma mutatott játékánál. Vezettünk az elején, aztán szorossá tették, de végig kontroll alatt tartottuk őket, mindenkinek lehetőséget adtunk. Szeged ellen is szeretnénk tovább vinni ezt a formát és ott is nyerni akarunk, köszönjük a szurkolást, hiszen jó hangulat volt végig.
Forray Gábor: Nagyon jól játszott a Falco, ehhez csak asszisztálni tudtunk, már az elején ritmust fogtak, mi pedig kihagytuk a ziccerek, aztán a 2. negyedben védekezést váltottunk, de amikor a támadásban hibáztunk, a Falco azonnal büntetett. A 2. félidőben feljöttünk, de aztán átrohantak rajtunk, nem volt semmi esélyünk. Mindenkinek igyekeztem lehetőséget adni ma. Az eredmény miatt csalódott vagyok, mert nem kaptunk ki még ekkora pontkülönbséggel idén, de így is van még esélyünk a legjobb 5-be kerülni.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!