Remekül teljesít a megfiatalított kerettel rendelkező Szombathelyi MÁV Haladás, amely könnyedén biztosította helyét a felsőházi rájátszásban. A sérülések miatt azonban felforgatott kerettel kényszerültek az elmúlt hetek során pályára lépni. A Tatabánya és a feljutásra leginkább esélyes Kispest elleni vereség után, hazai környezetben szerettek volna nyerni a vasi lányok.

Erre pedig minden esélyük meg is volt, hiszen a Győrt az alapszakasz során sikerült legyőzniük. Dr. Mucsi Péter vezetőedző ezúttal is megkeverte a paklit, mert Zoltán Annát liberóként nevezte a találkozóra. A csapatkapitány pedig régi-új szerepkörében is kiválóan bizonyított. Bár az első szett során még nem ment minden gördülékenyen a hazaiak számára.

A kiegyenlített játszma végén sikerült sebességet váltani a Haladásnak és határozott ütésekkel zsebelték be az első játékot. Ebből erőt merített a vasi együttes, amely a folytatásra már cserejátékosokkal kiegészülve haladt a győzelem felé. Nyitásfogadásban és sáncmunkában is kimagasló telejsítménnyel rukkolt ki a házigazda, a Győrnek momentuma sem volt.

2-0 után viszont visszavett a ritmusból a szombathelyi gárda és néhány megnyert labdamenet után vérszemet kaptak a vendégek. Hiába kért időt Mucsi Péter, sikerült szépítenie a Rába-parti alakulatnak. A kiélezett negyedik felvonáson viszont a Haladás koncentrált jobban a kritikus pillanatokban, így megérdemelt 3-1-es győzelmet arattak a rájátszás újabb játéknapján.

Szombathelyi MÁV Haladás – UNI Győr-SZESE 3-1 (18, 14, -16, 23)

Haladás: Héjj L., Marton G., Mátyás L., Horváth B., Németh A., Dabronaki E.
Liberó: Zoltán A., Varga N.
Csere: Bóta I., Péter E., Avas V.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!