Nem volt egyszerű Jamaicába eljutni, de Réka a Budapest – New York – Kisngston útvonalon szerencsésen odaért, aztán a megbeszéltekkel ellentétben mégsem várták a repülőtéren, de Réka profi módon megoldotta a nehézségeket és jó angol tudását bevetve eljutott a kingstoni szálláshelyre, majd magyar idő szerint vasárnap hajnalban már dobókörbe is állt.

– Örülök az eredménynek. Ezzel haza lehet menni. Csupán négy dobásunk volt. A legjobb eredményem mellett még egyszer dobtam 69 méter felett és volt egy 68,88-am is. Szóval elég stabil voltam. Szerintem akadt egy technikai hibám, ami miatt nem ment messzebbre a kalapács. Ez már előjött sokszor. Ezen kell dolgoznom még. Amúgy a verseny szuper volt, a jamaicaiak nagyon szeretik az atlétikát. Óriási hangulat volt. Örültem és boldog vagyok, hogy egyedül is el tudtam érni ilyen eredményt. Óriási segítség volt számomra a régi ismerős, a szlovák Nikole Lomnicka, nagyon jó volt vele együtt versenyezni – válaszolt érdeklődésünkre Gyurátz Réka

A jamaicai IAAF Challenge viadalon az olimpiai nyolcadik, Egyesült Államok-beli Deanna Price győzött 76,26 méteres teljesítménnyel. A további helyezések és eredmények ITT tanulmányozhatók!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!