Nincs könnyű helyzetben az Egis Körmend élvonalbeli féfi kosárlabda csapat. Bár a felkészülési szezon jól sikerült a vasi piros-feketéknek, meglehetősen későn, csak október közepén kezdődött az évad Ziga Mravljak együttesének. Azóta is csak három találkozón léphettek pályára Ferenczék és a legutóbbi fordulóra kiírt Falco elleni megyei rangadó is elmaradt.

A Kaposvár és az Atomerőmű elleni hazai bajnokikat simán hozta a Körmend, azonban Kecskeméten nem jött ki a lépés, így eddig két győzelemmel és egy vereséggel állnak a 2020/2021-es szezonban. A Falco elleni összecsapás egy pozitív koronavírus-teszt miatt maradt el, a piros-feketék pedig karanténba kerültek. Most, hogy eltelt a tíz nap, szombaton ismét pályára léphetnek.

Kérdés, hogy ez a kényszerszünet mennyire törte meg a vasi kosarasok lendületét. Ráadásul az Oroszlány ellen nem mehet senki biztosra. Főleg, hogy az OSE Lions legyőzte azt a Kecskemétet, amelytől Ziga Mravljak együttese kikapott. Izgalomból tehát nem lesz hiány! S már csak egy kérdés nyitott, hogy vajon melyik arcát mutatja szombat este az Egis Körmend?

Egis Körmend – OSE Lions
2020. november 14. – 18:00
Körmend, Városi Sportcsarnok (zárt kapus mérkőzés)

Az élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban a körmendi mellett még 2 meccset rendeznek, 15.30-kor a PVSK-Veolia–DEAC (Tv: M4 Sport+), 18 órakor pedig a Zalakerámia ZTE KK–Sopron KC összecsapáson dobják fel a labdát.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!