Felemás előjelekkel várta a találkozót a másodosztály nyugati B-csoportjában szereplő Haladás a hétvégi fordulót. A szombathelyi együttes remekül kezdte a szezont és többször volt a listavezető pozícióban is. A legutóbbi találkozón azonban a MÁV Előre meglepően sima, 3-0-ás győzelmet aratott a vasi megyeszékhelyen.

Mucsi Péter vezetőedző elmondta a találkozót megelőzően, hogy egy jobb képességű csapattól nem szégyen a vereség, de a mutatott játékkal mindenképpen elégedetlen volt. A szakember hozzátette azt is, hogy a Tatabánya ellen szeretné viszontlátni azokat az elemeket, amelyeket az edzések során begyakoroltak a tanítványai.

Úgy tűnt, hogy meghallották a lányok edzőjük szavait, mert nagy elánnal kezdték a mérkőzést. A vendégek mestere időkéréssel próbálta megtörni kétszer is a vasi alakulat lendületét, de hiába. A játszma közepére állandósult a Haladás 8-10 pontos előnye, ezzel pedig jól sáfárkodtak Szendrődiék és 17 percnyi játék után a vezetést is megszerezték.

A folytatásban sem változott a felállás. A Haladás nyitásfogadásban és sáncmunkában is eredményes volt. A vendégek leginkább a szombathelyiek hibáiból éltek, igaz amikor kellett, akkor büntették is a házigazda megingását. A mérkőzés ezen szakaszában Zoltán Anna mezőnymunkájával és Sajben Lara nyitásaival szárnyalt a második szett lezárásáig.

Némiképp meglepetésre az utolsó felvonást a Tatabánya kezdte jobban. Ráczék agresszív játéka nem ízlett a szombathelyieknek, így Mucsi Péter időkéréssel tett rendet a fejekben. A játszma közepére megnyugodott a vasi alakulat és magabiztos vezetésre tettek szert. Aztán érthetetlen módon egyetlen labdára a győzelemtől idegessé vált a Hali játéka.

A TRSE egymás után gyűjtögette pontjait, a vasiak mestere pedig cserével és timeouttal is próbálta megnyugtatni tanítványait. Ez kisebb nehézségek árán sikerült is, így szűk egy óra alatt látványos megoldásokkal teletűzdelt, megérdemelt győzelmet aratott a Haladás. Ezzel a sikerrel pontszámban beérte a listavezető MÁV Előrét a Hali, de egy mérkőzéssel többet játszottak.

Aki pedig szeretné visszanézni az összecsapást, ITT megteheti…

Haladás VSE – TRSE 3-0 (14, 13, 21)

Haladás: Csóka L., Zoltán A., Szendrődi R., Németh B., Blázsovics D., Sajben L.
Libero: Kiss D.
Csere: Héjj, Katona, V., Fatér J., Perintfalvi A., Horváth B., Varga Á.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!