Nem ígérkezett könnyű túrának a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosarasainak a hétvégi forduló, hiszen a fővárosba látogattak, ahol a nagynevű Zsíros Akadémia Kőbánya fogadta a vasi lányokat. Az elmúlt egy hétben amúgy is erőltetett menetben voltak Szabó László és Kollerics Barnabás tanítványai, akik az amatőr bajnokság mellett pályára léptek a MEFOB-fordulóban valamint a HEPP-kupában is bizonyíthattak.

Ráadásul egészen kiváló formában játszottak Szabó-Haklits Zsuzsáék. A bajnokságban továbbra is veretlenül szereplő SzoESE így már azzal a tudattal játszhatnak, hogy hibátlan mérlegüket minél tovább megőrizzék. A hosszú úttól vagy épp a nagy tehertől viszont eléggé döcögősen indult a vendégek számára a találkozó. Takács Dorina révén alaposan bekezdett a kőbányai alakulat.

Úgy tűnt, hogy miután rendezték soraikat a szombathelyiek, sikerült kifogni a házigazdák vitorlájából a szelet. Ez azonban hiú reménynek bizonyult, mert bár védekezésben valóban jól szerepeltek Kovács Gináék, a támadójátékuk rendkívül pontatlan volt. Ennek ékes eremdénye, hogy húsz perc alatt csak 24 pontot sikerült szereznie a vendégeknek.

Szünet után ritmust váltott a SzoESE, ami alaposan meglepte a fővárosi gárdát. Szabó-Haklits Zsuzsa és Püspöki pontjaival sikerült megtörni a házigazdák lelkes játékát és roham tempóban olvadni kezdett nehezen megszerzett előnyük. Ráadásul ebben a játékrészben még szerencséjük sem volt a kőbányai kosarasoknak. Ami viszont az egyik oldalnak nem jött össze, a másiknak igen.

Kovács Gina lépett elő főszereplővé és irányításával óriási hajrába kezdtek a vendégek. Néhány pillanattal a találkozó vége előtt már a vezetésért támadhatott a SzoESE. Az őrületes végjátékban aztán két ponttal állt jobban a vasi együttes és egy labdaszerzés után Kovács iramodott meg három (!) hazai játékossal a nyakán. Faultolni azonban nem sikerült nekik, így megérdemelten nyertek a vendégek, akik így már öt mérkőzés óta veretlenek!

Zsíros Akadémia Kőbánya – SzoESE 65-67 (23-16, 17-8, 14-24, 11-19)

SzoESE: Kovács G. 17, Püspöki L. 10/3, Szabó-Haklits 15/6, Balogh V. 8, Sándor Anna 2.
Csere: Preisinger 8/6, Plózer 4, Mezősi 3/3, Koltay -.

A Zsíros Akadémia legeredményesebb játékosai: Sándor Alexandra 13, Takács D. 13/3.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!