Alaposan felforgatott kerettel – jobbára a fiatalokra építhetett a hétfő esti derbijén a szombathelyi együttes. A Haladás VSE II. másodosztályban érdekelt együttese így erősen megfogyatkozva – mindösszesen három cserével – érkezett a fővárosba. Az ELTE-BEAC ellen kiélezett mérkőzést szoktak játszani a vasi futsalosok, ahogy az ősszel is csak egyetlen góllal bizonyultak jobbnak.

Jól kezdte ezt az összecsapást a Haladás II, amely az őszi “odavágón” is megszerezte a vezetést. Ezúttal Németh Bejnamin volt szemfüles, majd öt perc leforgása alatt Horváth Norbert duplájával nagyobb előnyre tettek szert. Magabiztos védekezésből építette gyors támadásait a vendég alakulat, amely a kapu előtt remek érzékkel használta ki a fővárosi hátvédek kihagyását.

Ezt követően viszont az ELTE-BEAC percei következtek. Az első félidő második felében már a hazaiak irányítottak és Tarpai valamint Appl góljaival felzárkóztak. A szünetet követően pedig még nagyobb tempót diktáltak, amit a vendégek nem tudtak felvenni. A játékrész közepére nemcsak fordított a házigazda, hanem két találattal jobban álltak, mint a vasi együttes.

Az utolsó percekre aztán próbált újítani a Hali, ennek meg is lett az eredménye. Az addig sok helyzetet elpuskázó vendégek a 36. percben – Sipos révén – egy gólra jöttek fel és a hátralévő időt alaposan megnyomták, de hiába. Idénybeli második vereségével továbbra is élen van a Haladás II., ugyanakkor a TFSE három mérkőzéssel kevesebbet játszott.

ELTE-BEAC – Haladás VSE II. 5-4 (2-3)

Haladás: Homlok – Papp Zs., Nagy K., Sipos G., Horváth N.
Csere: Horváth Z. – Németh B., Mézer
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Tarpai, Appl, Gergály, Gémesi, Dunai illetve Horváth N. 2, Németh B., Sipos.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!