Bizonyítási vágytól fűtve léptek pályára a csapatok Pécsett, ahol a PVSK és az Egis Körmend is szeretett volna visszatalálni a helyes ösvényre. Mindkét gárda ugyanis két vereséggel a háta mögött érkezett a karácsonyi szünet utáni bajnoki mérkőzéshez. Ráadásul a vasi együttesnek nincsenek kellemes emlékei a baranyai alakulatról, akik többször is bosrot törtek már korábban Ferenczék orra alá.

Ennek ellenére a vendégek kezdték jobban az összecsapást és csapatkapitány tripláival 8-2-re lépett meg a Körmend. Jött is az időkérés és a csere, ez pedig megtörte a vasi alakulat lendületét. Ráadásul a védekezésük sem volt átütő. Ennek eredményeként egyenlített, majd a vezetést is átvette a Pécs. Leginkább Brkic és Funderburk pontjaira épített a házigazda.

A folytatásban szigorított védekezésén a Körmend és Mócsán vezérletével fordított a vendég együttes. A Pécs nagyon pontatlanul célzott, több tiszta dobóhelyzetet is elrontott. A vasi alakulat pedig valóban jól játszott, Tóth Norbert támadó lepattanója és duplája után már hét is volt a csapatok között, de Ruják nem hagyta annyiban és a nagyszünetre kozmetikázott a különbségen.

A szünet után ismét a Körmend percei következtek. Durázi és Thames lépett a tettek mezejére és nekik köszönhetően tíz pontra hízott a vendég előny. Nagy rohanásba kezdtek a felek a játékrész végéig. Hol a hazaiak, hol a vendégek akarata érvényesült, azonban a különbség állandósult. Ez leginkább Mócsán tripláinak volt köszönhető, aki remekül kapta el a fonalat és jó százalékkal tüzelt a hárompontos vonalon túlról.

Az utolsó felvonás kezdetén a Pécs próbálta megtörni a vendégek lendületét. Budimir pontjaival kapaszkodott a házigazda, nagy hajrának alapoztak így a csapatok. Míg Lewis rendületlenül szórta a pontokat, a Körmend viszont rendkívül pontatlan volt, így az utolsó percekben veszítette el a találkozót.

Pécsi VSK-VEOLIA – Egis Körmend 86-81 (25-22, 15-23, 20-25, 26-11)

Körmend: Thames 15, Németh Á. 2, Mócsán 21/15, Ferenc 16/6, Taylor 9.
Csere: Mosley 7/3, Tóth N. 6, Durázi 5/3, Takács K. –
Vezetőedző: Ziga Mravljak

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!