Több mint négy éve már, hogy Sipos Gergő bemutatkozott a Swietelsky-Haladás VSE felnőtt csapatában, de még mindig szemtelenül fiatal. 19 évesen pedig elmondhatja magáról, hogy több bajnoki és kupaérmet is szerzett a zöld-fehérekkel. Tehetségére egyébként nemcsak Szombathelyen figyeltek fel, így a korosztályos válogatottban is pályára lépett már Gergő. Ennek ellenére is céltudatos maradt a gólérzékeny játékos, és kész tervei vannak a jövőjét illetően.

Nagyon fiatalon robbantál be a Haladás felnőtt csapatába. Az ilyen labdarúgókra mondják, hogy született tehetség. Gondoltad volna az első kapura lövésnél, hogy ennyire meghatározza majd az életed a sport?

A sportban biztos voltam, azonban nem a labdarúgás állt az első helyen. Gyermekként sokáig úsztam, azt nem tudom pontosan megmondani, hogy miért, de nem igazán szerettem. Aztán a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban az osztálytársak unszolására kipróbáltam, mit tudok a focilabdával. Nagyon felemelő érzés volt, és nem is kellett sokat várni ahhoz, hogy egyesületi szinten rúgjam a bőrt.

Hol ismerkedtél meg a sportág alapjaival?

A Grundball FC-ben lettem igazolt játékos, majd a Haladás korosztályos csapatait jártam végig. Ezt követően jött az Illés Akadémia együttese. Sajnos, a lehető legrosszabbkor jött egy bokaszalag-sérülés, a formámat pedig nem sikerült visszanyernem. Akkor úgy éreztem, hogy egy világ dőlt össze bennem.

Akkor mondhatjuk, hogy majdnem szögre akasztottad a stoplist?

Nagyon közel jársz az igazsághoz. A teljes képhez hozzátartozik, hogy ekkor keresett meg Bánfalvi Zsolt, aki elhívott a futsal együtteshez. Kipróbáltam, és megtetszett a teremfoci is. Szerencsére az edzői stáb is látott bennem fantáziát. A legnagyobb örömömre 16 évesen, alig másfél év után már a felnőtt kerettel együtt dolgozhattam. Hasonlóan kellemes emlék, hogy egy esztendővel később az első élvonalbeli gólomat is megszereztem.

A tehetségednek és szorgalmadnak köszönhetően pedig már a címeres mezt is magadra ölthetted.

Igen, ez is egy valóra vált álom volt. Először három évvel ezelőtt postázták a meghívót, azóta pedig az U18, az U19 és az U21-ben is pályára léphettem. Keményen dolgozom azért, hogy előbb-utóbb a felnőtt keretnél is számításba vegyenek.

A futsal véleményed szerint miben különbözik a hagyományos nagypályás labdarúgástól?

A teremben nagyon pörgős a játék, ezért gyorsabb gondolkodást is igényel. Látványos sportról beszélünk, mérkőzésenként sok gól esik, és ezt kedvelem benne leginkább. A futsalban bizony a kicsi Dávid is meglepheti a hatalmas Góliátot.

Remekül kezdtétek a bajnokságot, hiszen a sokkal esélyesebb címvédő Győrt is legyőztétek. Mit vársz a szezontól?

A tavalyi szezonunk sajnos nem úgy sikerült, mint szerettük volna. Ezen feltétlenül javítani szeretnénk. A szurkolók még a legnagyobb gödörben sem hagytak magunkra minket, épp ezért mindent meg kell tennünk a pályán, hogy kárpótoljuk őket a kisiklásunkért. Turzó József irányításával úgy fest, hogy a lehető legjobb úton haladunk céljaink felé.

Amikor nem a labdát rúgod, mivel töltöd a szabadidőd? Hol találkozhatnak veled a szurkolók?

Sajnos, nagyon be vagyok táblázva. Nyár elején érettségiztem, most egyetemre járok. A futsal edzések és mérkőzések mellett Ausztriában is focizok, így alig jut időm másra. Ha mégis úgy alakul, akkor konzolozni szoktam, esetleg a barátokkal elmegyünk moziba.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!