Többször is vezettek a szombathelyi kézilabdások, de csak az utolsó pillanatokban dőlt el a bajnoki pontok sorsa.

Kovács László együttesére komoly feladat várt, hiszen a Haladás női kéziabda csapatának soron következő ellenfele az a Csurgó volt, amely egyetlen hellyel állt a szombathelyiek mögött. A télen igazolt négy játékosával azonban megerősödött a vasi alakulat, így mindenképpen Ők voltak a mérkőzés esélyesei.

Jól is kezdték a találkozót Szabó Jankáék, több gólos előnyre is szert tettek a vendégek. Az eredményes támadójáték mellé jó védekezés is párosult, így a félidő felére már 4 volt a zöld-fehérek fórja. Ezután viszont belejött a gólgyártásba a Csurgó is és a szünetre ledolgozták hátrányukat.

A hazaiak góljával folytatódott a mérkőzés, ráadásul az első ellenakciót a kapus védte. Ezután megrázta magát a vasi csapat és újfent 2-3 gólos előnyre tettek szert. Ez sem tartott sokáig, mert a Hali védekezése nem volt kellően erős, így a Csurgó maga javára fordította az állást. Három perccel a vége előtt egalizált Kovács László csapata, majd nagy nehézségek árán kétszer is betaláltak a kritikus pillanatokban. Erre már csak egy felelet érkezett, így ha nehezen is, de begyűjtötte mindkét bajnoki pontot a Haladás.

Csurgó NKC – Haladás
29-30
(15-15)

Haladás: Putz – Simsik 9, Szabó J. 6, Baranyai 2, Kozma 4, Kaposvári 6, Sebestyén 1.
Csere: Dudora (kapus) – Hrabovszky 1, Guttyán, Takács I. 1, Gerencsér, Kiss N.
Vezetőedző: Kovács László

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!