Németh Zsolt mesteredzőtől, a Szombathelyi Dobó SE vezetőedzőjétől megtudtuk, hogy miközben a junior világ- és Európa-bajnok Halász Bence a hétvégén Japánban versenyez az IAAF Hammer Challenge sorozat osakai állomásán, eközben Szombathelyen nagyszabású Szuper Liga Versenyt rendez a klub.

– Most utazik először Bence egyedül, bízom benne, hogy a hosszú utazás után is képes lesz megközelíteni idei legjobbját – tette hozzá a mesteredző.

Halász Bence a hétvégi zalaegerszegi CSB-n 76.47 méterrel melegített és nyert, majd nekünk is megfogalmazta osakai várakozásait.

– Ha tudnám hozni Japánban, amit most Zalaegerszegen elszalasztottam, akkora elégedett lennék. Nagyon jó formában érzem magam, de közel sem vagyok még csúcsformában. 78 méteres eredménnyel már boldog volnék – mondta sportoldalunknak Bence, aki egyébként ma hajnalban indult el Japánba.

Osakában nem lesz egyszerű Halász Bencének jó helyezést elérni, hiszen ott lesz a mezőnyben a világ legjobbjának számító Fajdek mellett Lomnicky, Nazarov és 3 japán versenyző is.

Szurkoljunk a fiatal tehetségnek!

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!