Stef Wils visszavonulásával és Polgár Kristóf távozásával mindenképpen erősíteni kellett a Szombathelyi Swietelsky-Haladás védelmét. Az előző szezonban az utolsó pillanatban harcolta ki a zöld-fehér együttes az élvonalbeli tagságát, így mindenképpen minőségi igazolására volt szükségük. A hátvédsor megerősítésére először Tamás, majd Habovda érkezett a Balmazújvárostól, most pedig a Vasas együttesétől szereztek egy védőt a szombathelyiek

Benes Vit személyében egy rendkívül jó felépítésű belső védővel gazdagodtak a vasi zöld-fehérek. Igaz a 193 centiméter magas cseh hátvéd egy esztendőre és kölcsönbe érkezik a fővárosiaktól. A 29 esztendős bekk kiváló alternatíva lehet a belső posztok egyikén. Ráadásul ismeri az OTP Bank Ligában szereplő csapatokat, így nem kell sokáig ismerkednie a közeggel.

A Transfermarkt által 300.000 euróra taksált védő korábban Csehországban játszott, mielőtt a Vasas játékosa lett. Hazájában megfordult a Ravel Usti, a Sparta Parha, az SK Kladno valamint az FK Jablonec együtteseiben is. A legutóbbi szezonban 25 alkalommal lépett pályára 2195 percet töltött a pályán, ezeken pedig egy-egy gólt és gólpasszt jegyzett a védő.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!