Munka közben lestük meg a Hungast Haladás VSE női extraligás röplabda csapatot. A 2018/19-es alapszakasz szűk három hetes téli pihenőt követően folytatódik. A szombathelyiek a sorsolás szeszélyességének köszönhetően kétszer is játszik a hétvégén. Először Budapestre, az Újpest otthonába látogatnak a zöld-fehérek, majd egy nappal később már Nyíregyházán kell bizonyítaniuk.

A vasi csapat jó hangulatú edzéssel készült az UTE és a nyírségi derbikre. A könnyed gimnasztikát követően egy kis futás és labdás gyakorlatokra is jutott idő. Míg a játékosok a pályán izzadtak, addig dr. Mucsi Péterrel szakosztályvezetővel, ideiglenesen kinevezett vezetőedzőjével beszélgettünk a felkészülésről.

Január 7-én találkozott ismét a csapat, sikerült minden munkát elvégezni, amit szerettek volna?

– Véleményem szerint kicsit hosszabb volt ez a szünet, mint szerettük volna. Több csapatnál már a karácsonyt követően munkához láttak, így kissé lemaradtunk hozzájuk képest, de minden tőlünk telhetőt megtettünk a fejlődés érdekében.

Vezetőedzői megbízatása csak átmeneti, van esetleg kiszemelt a kispadra?

– Természetesen akad néhány külföldi és hazai edző, akik vállalkoznának a feladatra, bár ez meglehetősen bonyolult. A szövetség előírása szerint csak a A-licenszes szakedző ülhet magyar csapat kispadjára. A külföldi trénerek esetében ez a szakmai bizonyítványuk lefordítását, besorolását jelenti, ami több hónapot is igénybe vehet. Mivel április 30-án véget ér a szezon, így érthető, hogy nehézséget okoz a szakember megtalálásában. Természetesen a klub a legjobb megoldást szeretné választani az edzőkérdésben is.

Amennyiben mégis új trénere lesz a Haladásnak, várható játékos érkezése is?

– Ez megint fogós kérdés, hiszen az átigazolási piac január 31-én bezár, eddig lehet új játékosra szert tenni. Nyilván nyitott szemmel járunk, de szezon közben valódi erősítést nehéz találni. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy célkeresztben van játékos, de ennél többet még nem szeretnék mondani.

Hogyan készültek az Újpest elleni derbire?

– Napi két edzéssel hangolódtunk az előttünk álló feladatokra. Az Újpestre videós elemzéssel, fizikai és mentális képzéssel készültünk. Pénteken egy hosszú utazás is vár ránk, hiszen este mérkőzés, majd a találkozó után egyből megyünk tovább Nyíregyházára, ahol szombaton lépünk pályára.

Milyen érzés lesz edzőként viszontlátni korábbi játékosait?

– Ezen még nem gondolkoztam (nevet). Inkább a lányokkal dolgoztunk a mérkőzésre. Egyébként jó érzéssel fog eltölteni, hiszen szép közös emlékeket őrzünk (Bagyinka Fanni és Ajla Paradžik hathatós segítségével jutott az Extraligába a Haladás, a két játékos nyár óta az Újpestet erősíti – a szerk.).

Lesznek hiányzók a hétvégén?

– Sajnos Bokor Laura és Nikolina Ašćerić betegséggel bajlódik. Nem is tudtak velünk edzeni az elmúlt napokban. Reményeim szerint azért vállalják az utat és ha a helyzet úgy hozza, akkor pályára is lépnek.

Újpest – Hungast Haladás VSE
2019. január 18. – 18:00
Budapest, Tungsram Csarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!