Az amatőr női élvonalbeli bajnokság legutóbbi játéknapja nem ígért sok jót a szombathelyiek számára. A SzoESE ugyanis a liga egyik legerősebb csapatához, a tabella harmadik helyén álló Széchenyi Kosárlabda Akadémia Győrhöz látogatott. Szabó László feje fájhatott a találkozó előtt, hiszen több kosarasa is sérülten vállalta a szereplést.

Hiába kezdett be nagyon a Győr – hiszen már a harmadik percen 8-2 állt az eredményjelzőn – egy időkérés és egy csere után felvette a ritmust a SzoESE. Nagy csata folyt a palánk alatt, minden labdáért keményen megharcoltak a lányok. Koltay triplájával három pontra zárkóztak a szombathelyiek és ekkor még úgy tűnt, hogy akár meglepetést is okozhatnak.

Aztán a folytatásban szerkezetet váltott a Győr és igyekeztek a szombathelyiek minden apróbb megingását kihasználni. Ez sikerült is, hiszen nemcsak támadásban, hanem védekezésben is kiütközött. A szünetre közel húsz pontos fórra tett szert a házigazda, így gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. Ráadásul a szünet után egy hullámvölgybe került a SzoESE.

Ez pedig alaposan rányomta bélyegét a találkozóra. A győri kosarasok igyekeztek kihasznáni magassági fölényüket is, ezzel még tovább nőtt a csapatok közti különbség. Végül 106-45 arányban győzött az esélyesebb házigazda, azonban az első negyedben nyújtott játékára építhet a SzoESE, amely sérülésektől tizedelve próbált helyt állni.

Széchenyi Kosárlabda Akadémia Győr – SzoESE 106-45 (20-17, 29-13, 27-5, 30-10)

SzoESE: Jakubovics 6, Balogh 6, Szabó-Haklits 17/6, Sándor -, Plózer 11.
Csere: Koltay 3/3, Horváth L. 2, Fekete T. -, Fekete F. -, Soós -.
Vezetőedző: Szabó László.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!