Az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság tavalyi döntős felei csapnak ma este össze az Aréna Savariában.

A bajnokcsapat ellenlábasa, a Szolnoki Olaj csapata mindkét eddigi bajnoki meccsét megnyerte és 75-nél több pontot dobott az összecsapásokon. Legponterősebb játékosuk Marijan Cakarun, aki 18,5 pontnál többet átlagol, rajta kívül többen 10 pont felett dobnak minden meccsen. Roko Badzim pedig minden meccsen átlag 8 triplát vállal, ezeknek a 43,5%-át be is dobja.

A Falco már 3 bajnokit játszott, valamennyit megnyerte és mindhárom összecsapáson közel volt a 100 dobott ponthoz és a 30 ponthoz közeli győztes különbséghez. Szóval, rendkívül meggyőző és hatékony, bajnokhoz méltó teljesítmény nyújtottak a sárga-feketék. A sorozat folytatandó.

 

Verasztó Péter kemény meccsre számít, hiszen az Olaj jó csapat.

– Igyekeztünk jól felkészülni a Szolnok erősségeiből és gyengeségeiből. Védekezésben ezúton s szeretnénk 70 pont alatt tartani az ellenfelet, emellett abban is bízom, hogy érvényesülni fog jó támadó játékunk is – ezt a klub hivatalos honlapjának nyilatkozta a fiatal játékos.

 

 

Milos Konakov szintén a jó széria folytatásában bízik.

– A rangadó egyik pikantériája lehet, hogy egyik csapat kerete sem változott jelentős mértékben. Fizikális meccsre számítok, ahol 40 percen át koncentráltan kell játszanunk. egy ilyen derbin 1 perc kihagyás is eldöntheti a mérkőzés végkimenetelét. A játékosaim mellett bízom a szurkolókban is, tudom, hogy ma este is mellettünk lesznek és több ezren nekünk szurkolnak majd – fogalmazott a klub közösségi oldalának a bajnokcsapat mestere.

Még egy adalék a várható jó hangulathoz, az USB Szurkolói Csoport egész csarnokot kitöltő koreográfiával készül a rnagadóra, amely 19 órakor kezdődik.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!