Péntek délelőtt az NB I-es szombathelyi női kézilabda csapat egyik támogatója, a Trend-Optika Palace üzletében mutatta be új igazolását a Pődör Zoltán vezette klub. 

A 182 cm magas Cristina Gheorghe korábbi klubjai között találjuk a Sassari (2012-ig), a Esercito Futura Roma (2012-2016-ig), a Dunarea Braila (2016-2019), a Danubius Galati (2019-2021) csapatait. A Romániában született rutinos balkezes jobb átlövő 2011-ben Olasz Kupát nyert, a bajnokságban pedig ezüstérmet szerzett a Sassari együttesével, az olasz válogatottban 2014-ben mutatkozott be. Nem csak terem-, strandkézilabdában is olasz válogatott. A román származású, olasz válogatott az elmúlt években a román élvonalban kézilabdázott.

 

A sajtótájékoztatón Dr. László Győző sportért felelős alpolgármester mellett Pődör Zoltán ügyvezető-elnök, valamint az SZKKA támogatója, a Trend Optika képviseletében Nagyidai Györgyi ügyvezető is köszöntötte a válogatott kézilabdázót.

Szombathelyiként fontosnak tartjuk a helyi sportélet, a szombathelyi klubok támogatását. A Viktória FC és a Falco KC után az SZKKA együttesét is segítjük. Sok sikert kívánunk az új játékosnak és az SZKKA csapatának is – fogalmazott Nagyidai Györgyi.

 

 

Az alpolgármester pedig megköszönte, hogy támogatják az SZKKA-t, mint kiemelte ez a városnak is fontos.

– Örülök, hogy egy újabb minőségi játékossal erősödött a klub. Kívánom, hogy érezze jól magát Szombathelyen és sok gólt szerezzen a szombathelyi szurkolók nagy örömére – tette hozzá Dr. László Győző.

Pődör Zoltán klubelnök hagnsúlyozta, hogy kiemelten fontos az egyesület számára, hogy a helyi vállalkozások szimpátiáját elnyerjék.

– A Trend Optika csoport évek óta kiemelt támogatója klubunknak, ezért is örülök, hogy itt tudunk lenni az egyik üzletében, ezúton is köszönjük. Egy csapat szerkezetében nagyon fontos egy balkezes jobbátlövő, azt is mondhatjuk, hogy ritka, mint a fehér holló. Terveink között idén is szerepelt ilyen játékost igazolni és most a Cristina személyében találtuk meg azt a pozitív szemléletű kézilabdázót, akit kerestünk. Biztosan hozzá kell szoknia ehhez a bajnoksághoz, de bízom benne, hogy idővel meghozza azt az eredményt, amit ő is elvár magától és mi is tőle – fűzte hozzá Pődör Zoltán.

Cristina Gheorghe már a ma esti, Alba Fehérvár elleni idegenbeli rangadón bemutatkozik az NB I-es szombathelyi csapatban.

Boldog vagyok, hogy itt lehetek, egy csodálatos városba érkeztem. A lányok nagyon jól fogadtak, mindenki kedves velem és jól érzem magam. Remélem, hogy ma este egy győztes meccsen debütálok – nyilatkozta a sajtótájékoztatón Cristina Gheorghe.

 

 

A K&H női kézilabda liga mai fordulójában 18 órakor kezdődik az Alba Fehérvár – Hungast-SZKKA mérkőzés. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!