A hétvégi győzelmet követően egy hosszú út és egy nehéz rangadó várt az Egis Körmend együttesére. A férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokság alapszakaszának hajrájához közeledve nagy a helyezkedés a csapatoknak és elért eredményeinek köszönhetően. A vasi piros-feketék egy esetleges Szolnokon elért győzelemmel ugyanis felléptek volna a dobogó harmadik fokára.

Úgy tűnt, hogy komoly hiányzóit nélkülözve is meg lesz minden esélye, hiszen a vendégek bár visszafogottan kezdtek, hamar elkapták a meccs ritmusát. A játékrész közepén pedig Henry triplájával pedig a vezetést is átvették a vasi kosarasok. A negyed végén aztán Cummings és Subotic is betalált kintről, ezzel pedig 27-23-ra már ismét a Szolnok állt jobban. Ekkor még reménykedtek a vasi szurkolók.

A folytatásra viszont a vendégek addig jól működő védekezése és kapkodva fejezték be a támadásokat. Többször tiszta dobóhelyzetet is rontottak a körmendi játékosok és nem tudta megakadályozni az alföldi szárnyalást Kocsis Tamás másodedző sem, aki cserékkel, valamint időkéréssel próbált eredményt elérni. Hiába, mert a nagyszünetre közel húsz volt a két együttes között.

A pihenő jót tett a vasi alakulatnak, amely előbb a védekezésben javult fel, majd Ferencz Csaba vette hátára csapatát. A magyar válogatott bedobó ihletet formában játszott, távolról és közelről is eredményesen célzott. Ugyanakkor a Szolnok arra ügyelt, hogy megnyugató különbséggel forduljanak a találkozó utolsó negyedének kezdetére. A záró felvonás során ismét nagy rohanásba kezdtek a csapatok.

Felválta estek a kosarak – hazai oldalon Subotic és Solano termelte a pontokat, a vendégeknél Henry, valamint Savic volt elemében. A vereség ellenére ki kell emelni Ferencz Csabát, aki 22 pontjával a mezőny leheredményesebb játékosa lett és csapatkapitányként mindent megtett az idegenbeli sikerért. Veresége ellenére továbbra is megnyugtató előnnyel őrzi üldözőivel szemben a negyedik helyet az Egis Körmend.

Szolnoki Olajbányász – Egis Körmend 83-71 (27-23, 23-10, 17-21, 16-17)

Körmend: Savic 13, Durázi K. 5, Ferencz Cs. 22/12, Martinez -, Gordon 10.
Csere: Henry 14/6, Takács K. 4, Krivacsevics M. 2, Kenéz Cs. 1, Érsek M. -, Kiss M -, Habel -.
Edző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!