Nem alakult jól vasi szempontból a MOL Magyar Kupa 2. fordulója: a Király SE és a Söpte is búcsúzott, de mindkét együttes tisztes helytállást követően. 

A Király már az előző körben is nagy bravúrt hajtott végre, hogy kiejtette az NB III-as Veszprém alakulatát, ezúttal azonban a szintén harmadosztályú Zugló már nagy falatnak bizonyult számukra.

Király SE-BVSC-Zugló 0-3 (0-2). – Király Sportlétesítmény, 100 néző, MOL Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés, országos főtábla, 2. forduló, vezette: Móri T.
(forrás: kiralysportegyesulet.hu)

Király SE: Király M. – Takács D., Horváth A., Kiss K., Vigh P. (Verasztó a 81. p.) – Kovács A. (Baranyai K. a 64. p.), Reseterits – Kudron (Kalmár a 46. p.), Csákvári (Tamás B. a 81. p.), Németh G. (Velekei a 64. p) – Halmosi. Edző: Hegyi László.

BVSC-Zugló: Szemerédi – Májer, Fisli, Balogh M., Benkő-Bíró (Nagy J. a 65. p.), Tóth Kristóf (Zöld a 77. p.) – Tóth Keve, Szilágyi M. (Tamási Zs. a 61. p.) – Szalánszki (Kelemen P. a 61. p.), Tóth L. (Horváth R. a 61. p.), Reizinger. Edző: Urbán Flórián.

Gólszerzők: Szalánszki a 16., Szilágyi M. a 35., Reizinger az 58. percben.

A Söpte számára előzetesen nem tűnt lehetetlen feladatnak a megyei II. osztályban szereplő Mezőörs együttesének legyőzése, ám a Győr-Moson-Sopron megyei csapat végül 4:2-re győzni tudott. A találkozót olvasóink élőben követhették.

Búslakodásra nem sok ideje van a két csapatnak, hisz a hétvége során újra a Vas Megyei I. osztályú bajnokságban kell bizonyítaniuk. A Söpte Táplánra látogat majd, míg a Király SE rangadót játszik a Celldömölk csapatával.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!