Néhány hetes pihenő után álltak munkába ismét a Haladás VSE súlyemelő szakosztályának jeles képviselői. Bár a nyári időszakban kevés versenyt bonyolítanak le, nem tétlenkedhettek sokáig Márkus Erzsébet növendékei, hiszen ősszel szinte valamennyi hétvégén komoly hazai illetve nemzetközi erőpróbák sokasága vár a tehetséges utánpótlás valamint felnőtt mezőny képviselőire.

A kemény alapozás után a technikai finomításokra helyezte a szakmai stáb a hangsúlyt, szeptemberben pedig újraindult a versenyidőszak. Ebből a szempontból a szombathelyi egyesület remek helyzetből várhatta az indulást, hiszen Szabadkára, egy meghívásos súlyemelő versenyen vehettek részt. A három fős delegáció számára remekül sikerült az erőfelmérő, amelyet a későbbiek során remekül hasznosíthatnak a sportolók.

Az előttünk álló hétvége viszont minden tekintetben kiemelt lesz. Bár többször adott Szombathely otthont az utánpótlás korosztály súlyemelők országos bajnokságának, ezúttal Tamási ad otthont a rendezvénynek. A juniorok mezőnyében hét versenyzőt indít a Haladás, közte több, nagy rutinnal felvértezett ifjú sportolót. Ennek megfelelően nagy kihívás lesz a megmérettetés a vasi súlyemelőknek.

Korosztályonként és súlycsoportonként is több éremesélyes fog pódiumra lépni szombathelyi színekben. Köztük is kiemelkedik Darabos Sára és Papp Géza, akik saját mezőnyükben favoritként érkeznek a versenyre. Ráadásul a hétvégével elkezdődnek a komolyabb megmérettetések, hiszen ezt követően a Tini bajnokság vár a még fiatalabb súlyemelőkre, októberben pedig korosztályos Európba-bajnokságot rendeznek Albániában – vasi indulókkal.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!