A hétvégén egy fordulatokban gazdag mérkőzést játszott az Egis Körmend. Az Oroszlányban elveszített találkozót követően a Zalaegerszeg elleni szomszédvári rangadón hosszabbítás után gyűjtötte be a győzelemért járó bajnoki pontokat a Rába-parti alakulat. Sokáig azonban nem örülhettek a körmendi kosarasok, hiszen szerda este már Finnországban lépnek pályára.

A Bajnokok Ligája selejtezőt a Léva ellen veszítette el a bajnoki ezüstérmes csapat, amely így a FIBA Europe Cupban folytathatja szereplését. Érdekesség, hogy aktuális ellenfele hasonló utat járt be. Nevezetesen szintén a Léva együttese ütötte el a Karhu Basketet is a BL-szerepléstől. Így a finnek most a magyar rivális ellen kezdi meg a csoportkört, amelyet az IKH Arénában rendeznek.

Az Egis Körmend helyzetét a hosszú utazás is nehezítette, ugyanakkor mindenképpen szeretnék sikerrel venni az első akadályt, amely nem lesz könnyű feladat. A Kauhajoki Karhu Basket története nem nyúlik olyan messzire, ugyanakkor az elmúlt öt év során háromszor is a BL-szereplésért játszhattak. Igaz csak a második körig jutottak, az utolsó lécet minden alkalommal leverték a finnek.

Ezúttal is a Europe Cupban öregbíthetik csapatuk hírnevét és bizony kiváló játékosok alkotják a keretet. Tehetséges finn kosarasok mellett minőségi légiósok alkotják az együttest. Szudáni és amerikai kosarasok között többen rutinosnak mondhatják magukat. Nem ígérkezik tehát könnyű feladatnak a Karhu legyőzése, ugyanakkor a győzelem megszerzése megalapozhatja a jó folytatást is.

Kauhajoki Karhu Basket – Egis Körmend
2022. október 12. – 17:30
Kauhajoki, IKH Areena

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!