Szokatlan időpontban csütörtök kora este folytatódott a férfi futsal bajnokság. A címvédő szombathelyi alakulat a 8. fordulóban a jó erőkből álló Újpest csapatát fogadta a Haladás Sportkomplexumban. A vasi zöld-fehéreknek a visszafogott szezon kezdés miatt csak a győzelem volt elfogadható eredmény és nem is kellett csalódnia a kilátogató szurkolóknak. Gólzáporos mérkőzésen mindhárom pontot itthon tartotta Juanra Calvo együttese.

Már a kezdést követően magához ragadta a kezdeményezést a szombathelyi alakulat és azonnal támadólag léptek fel. Veszélyes helyzetek után a gólszerzéssel sem maradt adós a házigazda. Veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást Dróth Zoltán, aki kíméletlen ítéletvégrehajtónak bizonyult. Lövése elkerülte a sorfalat és védhetetlenül csapódott a sarokba.

Még magához sem tért az Újpest az első sokkból máris nőtt a különbség a felek között. Rutai okozott zavart a jobbszélen a vendég védelemben, majd Szalmást hozta kihagyhatatlan helyzetbe. A 9. percben tovább nőtt a szakadék a két csapat között, találat ezúttal nem volt látványos, de Sipos fejese utat talált a kapuba. A félidő zárásaként a nagy kedvel futsalozó Rutai is feliratkozott a gólszerzők listájára ezzel 20 percnyi játék után kialakítva a 4-0-ás eredményt.

A második félidőben az újpest próbált fogást találni a szombathelyieken. Vészkapus megoldásához nyúltak, de nagyon jól zárt a vasi retesz. A vendégek becsületgóljához egy szerencsésen pattanó labdára volt szükség, amibe Arnon nyúlt véletlenül bele. Ugyanakkor ezzel minden puskaporját ellőtte az Újpest és csak a tisztes helytálláshoz volt elegendő ez az eredmény.

Az első perctől kezdve sokkal pontosabb és főként eredményesebb volt a Haladás. Győzelme egy percig sem forgott veszélyben és megérdemelten tartotta otthon a három pontot. Ezzel a sikerrel hangolt a közelgő Bajnokok Ligája csoportkörének mérkőzéseire a vasi gárda. Jövő héten négy nap leforgása alatt, három kulcsfontosságú összecsapása vár Juanra Calvo tanítványaira.

Haladás VSE – Újpest FC-220 Volt 4-1 (4-0)

Haladás: Alasztics – Kovács M., Luiggi Longo, Nagy K., Dróth Z.
Csere: Homlok – Szalmás, Knizs, Hajmási, Sipos, Dávid, Vatamaniuc-Bartha, Arnon, Rutai.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Dróth (3′), Szalmás (5′), Sipos (9′), Rutai (16′) illetve Arnon (öngól – 28′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!