Hatalmas csatát hozott az Egis Körmend első előselejtezője, amelyet a FIBA Eurocup kiírásában játszottak. Cipruso ellenfele ugyanis mindannyiszor képes volt a fordításra és úgy tűnt komoly, hogy a vezéráldozat is kevés lesz az üdvösséghez. Ferencz Csaba csapatkapitány alig két percet tölthetett pályán, ráadásul 2-3 hétig biztosan csak a pálya széléről szoríthat társai sikeréért.

Így volt ez csütörtök este is, amikor a két győztes alakulat csapott össze a végső továbbjutás reményében. Aktiális ellenfele, a Bnei Herzliya a vártnál könnyebben húzta be a kötelezőt, hiszen az Anorthosis csak egy félidőn keresztül tartotta a lépést. A szünet után az izraeli alakulat nagyon magabiztos játékkal rukkolt ki és 24 pontos sikerrel zárta a találkozót.

A körmendi előselejtező utolsó felvonása tehát a továbbjutásért zajlott a főszereplők között. Ferencz hiányában még nagyobb feladat várt így a házigazda kosarasaira. A nagy tét rányomta a bélyegét a találkozóra. A játékosok inkább a támadások befejezésére ügyeltek, így az első etap sok hibát és pontot hozott a csapatok konyhájára. Ugyanakkor a nagy rohanás ellenére egyik fél sem tudott meglépni riválisától. Ezután viszont a Körmend jól szigorított védekezésén és átvette a kezdeményezést is.

Cook hatékony munkájának eredményeként a házigazda végig lőtávon belül maradt. Djogo triplája nyitotta a záró negyedet, továbbra is nagy csatát láthatott a körmendi közönség. Ugyanakkor az Izraeli játékosok valamennyi vasi megingást azonnal büntettek. Kocsis Tamás időkéréssel próbálta felrázni tanítványait, de hiába elfáradt a megfogyatkozott Rába-parti alakulat. Bár volt lehetősége megnyerni a derbit, ezúttal vereséget szenvedett az Egis Körmend csapata.

Egis Körmend – Bnei Herzliya 88-97 (24-28, 22-19, 20-20, 22-30)

Körmend: Cook 21/12, Takács -, Carter 9/3, Morgan 23/12, Tolbert 16/3.
Csere: Djogo 13/9, Kiss 6/6, Doktor -.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!