A legutóbbi hétvégén folytatódott a korosztályos lány röplabda-bajnokság. A másodosztály nyugati csoportjában volt érdekelt a Haladás VSE U20-as együttese, amely az első játéknapot követően ismételten hazai pályán, tehát a Haladás Sportkomplexumban vívta mérkőzéseit. Ezúttal a Veszprém és a pécsi PTE-PEAC korosztályus csapataival feszültek egymásnak Németh-Takács Bernadett tanítványai.

A szombathelyi alakulat jó eséllyel reménykedik egy eredményes szereplésben, amely akár a végelszámolásnál is ott lehet az élmezőnyben. Ehhez viszont minél jobb szereplésre lesz szükség. A felnőtt csapatnál is számításba vett fiatalok közül többen is helyet kaptak a korosztályos együttes keretében. A Veszprém ellen viszont komoly nehézséggel kellett szembenézniük.

A vendégek ugyanis magassági fölényben voltak, amit viszont jól kompenzált a vasi gárda. Gyors és pontos labdamenetekkel hozták zavarba a VESC játékosait. Egy kisebb megingást leszámítva remekelt a Haladás és bár a végére kicsit kiengedett a szombathelyi csapat, magabiztos győzelméhez nem férhetett kétség. A PTE-PEAC ellen viszont teljesen más arcát mutatta a Hali.

Jól kezdte ezt a találkozót is a házigazda, de sok pontatlansággal borzolták a vezetőedző idegeit. A pécsiek pedig köszönték szépen a lehetőséget és átvették a mérkőzés irányítását. Németh-Takács Bernadett pórbált cserékkel új színt vinni a játékba, de csak megnehezíteni tudták az ellenfél dolgát, amely így is magabiztos különbséggel nyerte a találkozót.

A Haladás a veresége ellenére ott van a tabella harmadik helyén, ugyanakkor intő jel, hogy már két veresége is van. Ennek megfelelően lesz min javítani az elkövetkezendő napok során, hiszen legközelebb november 11-én lép pályára a Hali korosztályos együttese.

Haladás VSE – Veszprém ESC 3-1 (17, -22, 18, 20) 

Haladás: Kőrösi Z., Tóth B., Héjj L., Péter E.,
Libero: Ragasits L., Farkas Zs.
Csere: Bánfi N., Stéger B.
Vezetőedző: Németh-Takács Bernadett
Másodedző: Varga Nóra

*

PTE-PEAC – Haladás VSE 3-1 (17, -14, 23, 21) 

Haladás: Tóth B., Héjj L., Bánfi N., Németh A., Rudolf L., Stéger B.
Libero: Ragasits L., Hütter R.
Csere: Kőrösi Z., Péter E., Kocsis D., Bíró L., Talasz A.
Vezetőedző: Németh-Takács Bernadett
Másodedző: Varga Nóra

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!