A szerda este újra bajnoki fordulót rendeztek a férfi élvonalbeli kosárlabda pontvadászatban. A legutóbbi két találkozóját elveszítette az Egis Körmend együttese, amely a Falco elleni botlást a ismét hazai pályán bizonyíthatott. A 13. fordulóban a Pécs látogatott a rába parti településre. Mindkét gárda hasonló mutatóval, közvetlen riválisként várhatta a találkozót.

A házigazda próbálta feledtetni a hétvégi kisiklást, amikor védekezésben és támadásban sem voltak formában. Ami akkor nem sikerült, ezúttal bőségesen is. Már a feldobást követően dominált a vasi alakulat. Könnyen bontották meg a vendégek védekezését, közelről és távolról egyaránt jól céloztak. Ráadásul saját palánkjuk közelében szintén jól domináltak. Az agresszív védekezésnek köszönhetően gyors ellentámadásokat tudod vezetni a Körmend.

Az első negyedben nyújtott kimagasló játékot követően sem fékezett a házigazda. Bár támadásban már jóval pontatlanabb volt és a Pécs néhány extra dobással közelebb zárkózott. A nagyszünet jótékony hatással volt a körmend játékára. Cook és Sylla is remekeltek, akik kulcs pillanatokban találtak az ellenfél gyűrűjébe. A hatékony támadáshoz ismét extra védekezés párosult, így három negyednyi játék után eldőlt a találkozó.

A záró etapra már mind a két csapat pihentette legjobbjait és lehetőséget kaptak tehetséges fiatal kosarasok is. Ezúttal magabiztos játékkal könnyed győzelmet aratott a forduló rangadóján az Egis Körmend. Lefújás követően szurkolói ankétra került sor, amely egészen késő éjszakáig zajlott a csarnok környékén.

Egis Körmend – NKA Universitas Pécs 88-72 (31-14, 17-25, 26-12, 14-21)

Körmend: Cook 21/15, Morgan 12/6, Kiss 10/9, Durázi 20/6, Sylla 14.
Csere: Djogo 9/3, Schmera 2, Herczeg -, Nagy -, Tóth -, Geröly -.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!