A kiesés elől menekülő és a dobogós helyekért hajtó csapatok párharca mindig izgalmas csemegének ígérkezik. Egyik fél sem mehet biztosra és mindenképpen szüksége van a pontra, pontokra. Ilyen előjelekkel futottak neki a Tihany és a Haladás II. futsal együttese a soron következő találkozónak, amelyet az NB II. nyugati csoportjának legutóbbi játéknapján bonyolítottak le.

A szombathelyiek ezúttal is vékonyabb kerettel érkeztek az idegenbeli fellépésre. Helyet kaptak az élvonalban is szereplő játékosok, de a korosztályos csapatokból is ki kellett pótolni a csapatot. Meglepő tény, hogy csak négy gól esett az összecsapáson, holott a liga egyik legtöbb találatot jegyző együttese látogatott a bajnokság egyik legtöbb bekapott góllal rendelkező gárdájához.

A pályán viszont mindkét alakulat próbálta a biztos védekezésből építeni a támadásait. A hazaiak egy bátor kontratámadás végén bevették a vendégek kapuját és ezután még inkább a saját térfelükre rendezkedtek be. Innentől kezdetét vette az állóháború. A vasi zöld-fehérek ugyanis folyamatosan nyomás alatt tartották a tihanyi védelmet, amely remekül dolgozott együtt.

Hiába a sok átlövés és labdajáratás, igazi áttörésig az utolsó percig várni kellett. Ekkor egy nagyon szépen felépített akciót követően Dobos Dávid vette be a tihanyi kaput. A szünet után is ott folytatódott a játék, ahol az előzőben véget ért. A szombathelyiek meddő mezőnyfölényben játszottak, de újabb gólt csak a játékrész derekán jegyeztek. Ekkor a rutinos Vidák szép megmozdulására volt szükség.

Az idő vészesen fogyott a Tihanyi FC játékosa viszont nem szerették volna pont nélkül letudni az összecsapást. Támadásra fektették a hangsúlyt és ennek megfelelően kockáztattak, szerkezetet váltottak. Ennek az eredménye a 36. percben lett meg, amikor Tar büntetőből beállította a 2-2-es végeredményt. A döntetlen a szombathelyieknek sokat ért, akik így a harmadik helyről várhatják a folytatást.

Tihanyi FC – Haladás VSE II. 2-2 (1-1)

Haladás: Gyimesi M. – Kiss P., Sipos G., Körmendy G., Fehér D.
Csere: Győrfy B. – Novák D., Vincze B., Vidák B., Dobos D., Sodics Á.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Rusvai L. (6′), Tar T. (36′) illetve Dobos D. (19′), Vidák B. (30′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!