A vereségét követően ismét hazai pályán bizonyíthatott az Egis Körmend együttese, amely a Kecskemét elleni botlással nagyon nehéz helyzetbe került. Hogy némi megnyugvást szerezzenek a játékosok a szurkolóik számára, győzelemmel szerettek volna kirukkolni a Szeged ellen. Érdekesség, hogy a Magyar Kupa döntőjében is szereplő alföldiek szintén vereséggel nyitották a playoutot.

Remekül kezdett a teher alatt játszó házigazda, amely védekezésben és támadásban is villogott. A vendégek igyekeztek fogást találni a vasi együttes játékán, de kevés sikerrel tették mindezt. Basic kiválóan mozgatta társait, a palánk alatt pedig a Konate-Tolbert páros jeleskedett. Nem tudni, hogy a hazaiak kényelmesedtek el vagy a vendégek kaptak vérszemet, de fokozatosan csökkeni kezdett a különbség.

A nehezen megszerzett tíz pontos előnyt Locke és Woolridge kettőse apasztotta. Kocsis Tamás cserékkel és időkéréssel próbált újult lendületet biztosítani, de ez is kevésnek bizonyult. A nagyszünetben így csak egyetlen kosár volt a különbség. A szünet után már sokkal rendezettebben játszottak a csapatok, viszont nagyon meg kellett dolgozniuk valamennyi dobóhelyzetért. Ekkor már a gyűrűbe is ritkábban találtak be a csapatok.

Szerencsére a körmendi kispadról jókor érkezett Ferencz és társai, akik remek tűzerővel bontották meg a szegedi védekezést. A vendégeknek ezúttal a triplákkal gyűlt meg a baja, sem hárítani, sem bedobni nem tudták azt. Az utolsó percekben még egy hatalmas hajrát indított a Tisza-parti gárda, de az Egis Körmend hősies küzdelemmel megtörte hosszan tartó nyeretlenségi sorozatát.

Egis Körmend – NATURTEX-SZTE-SZEDEÁK (31-20, 19-29, 22-19, 32-28)

Körmend: Basic 20/12, Takács K. 5, Morgan 15/6, Konate 11/3, Tolbert 21/3.
Csere: Djogo 15/9, Ferencz Cs. 15/9, Doktor P. 2, Kiss M. -.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!