Rendkívül izgalmas találkozónak ígérkezett csütörtök este a Haladás Sportkomplexumban megrendezett rangadó. A férfi futsal NB 1-es bajnokság felsőházi rájátszásának 7. fordulójában a Haladás ellenfele a Mezei Vill FC Berettyóújfalu csapata volt. Ez a két együttes a legfőbb várományosa bajnoki finálénak, így joggal előzte meg hatalmas várakozás ezt az összecsapást. A vendégek faragni szerették volna a Haladás négygólos előnyét, míg a vasi alakulat az első hely biztosítása végett lépett pályára.

Nagy elánnal estek egymásnak a csapatok és borítékolható volt a közönségszórakoztató találkozó. Nem is kellett sokat várni a vezető találatra. Már a második perc végén Sipos közreműködésével Rábl góljával jutott előnyhöz a Haladás. Ezután kockáztatnia kellett a Mezei Vill együttesének, de ez egyúttal azt is jelentette, hogy a biztos védekezését fel kellett adnia. A szombathelyi támadósor viszont a kiváló napot fogott ki és ezt remekül kamatoztatta.

Felesleges kockázatot nem vállaltak Hajmási Milánék és a biztos labdatartás mellett villámgyors akciókat vezettek. A magabiztosság eredményességgel is párosult és alig húsz percnyi játék után megérdemelt 4-0-ás előnyt mutatott az eredményjelzőn. A második félidőben sem fékezett a Haladás, ugyanakkor több területet adott ellenfelének. A bajnoki döntőre pályázó Berettyóújfalu ezúttal csak meddő mezőnyfölényig jutott, ugyanis jó a zárt a vasi retesz.

A második félidőben sikerült tovább növelni a Haladásnak a különbséget és bebiztosítani a jól megérdemelt győzelmet. Ezen az estén maximálisan ki lettek szolgálva a szombathelyi szurkolók, és a sikernek köszönhetően növelni tudta előnyét a címvédő az üldözőivel szemben. Ez a győzelem abból a szempontból is sokat érhet, hogy hamarosan a Magyar Kupa négyesdöntőjét rendezik, ahol várhatóan ez a két csapat jut majd a fináléba is.

Haladás VSE – MVFC Berettyóújfalu 7-0 (4-0)

Haladás: Alasztics – Kovács, Luiggi Longo, Henrique Diniz, Sipos.

Csere: Gyimesi – Szalmás, Knizs, Nagy, Hajmási, Dróth, Vatamaniuc-Bartha, Fehér, Vas.

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerzőink: Rábl (2′ – öngól), Sipos G. (17′), Dróth Z. (4′), Henrique Diniz (14′, 24′), Fehér (29′), Knizs O. (33′).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!