Az Emléktorna előtt a gyermekek számára szervezett exatlon-verseny és büntetőrúgó-verseny kötötte le a csempeszkopácsi focipályára kilátogató többszáz lelkes sportbarát figyelmét. Aztán a megnyitón Varga Jenő műsorvezető, Sümeghy Anna főszervező, Misi bácsi lánya köszöntötte a megjelenteket, majd Németh Miklós a helyi baráti kör tagja emlékezett a torna névadójára.

Aztán megkezdődtek a csapatfotózások, illetve a mérkőzések. Rövid bemelegítést követően a Csempeszkopács FC – Vasiagrobarát FC összecsapás nyitotta a körmérkőzések sorát. Utóbbi csapat mezét Halmosi Péter 35-szörös válogatott labdarúgó is felöltötte és küzdött a csapat sikeréért. A korábban a Sümeghy család nevével fémjelzett Vasiagrobarátok végül 0-1-re győzedelmeskedtek.

Ezt követően az FTC Öregfiúk – Pecöl KMSE meccsen meglepetés született, hiszen a gyors pecöli találat után ugyan szinte csak az egykori Fradi-sztárok támadtak. Némi túlzással csak a pecöli térfélen pattogott a labda, ám a 20 perces játékidő alatt nem sikerült fordítani, de még egalizálni sem, így maradt a 0-1.

A fővárosi zöld-fehérek színeiben a csapatvezető Bánki József mellett Szenes Sándor, Fehér Ádám, Bojan Lazic, Józsi György, az egykori holland és magyar bajnok Fischer Pál, Horváth Péter, a 25 évvel ezelőtt BL-csoportkörben szereplő Zoran Kuntics, aztán Takács Szilárd, Csépes György, Solti Zoltán, Rázsó Sándor, Kovács Ádám, az ,,örökös ferencvárosi polgármester”, Bácskai János, valamint ifjabb Ebedli Zoltán is feltűnt.

A további eredmények: Vasiagrobarát FC – Pecöl KMSE 1-2, FTC Öregfiúk – Csempeszkopács FC 3-0.

Ezt követően Táncsics András állt a kapuba és felnőtt büntetőrúgó versenyt rendeztek, majd jött a záró forduló.

Pecöl KMSE – Csempeszkopács FC 2-1, FTC Öregfiúk – Vasiagrobarát FC 3-0.

Az eredményhirdetés során az érmeket, serlegeket, különdíjakat és ajándéktárgyakat két szombathelyi legenda, Király Gábor és Halmosi Zoltán adta át. Íme a végeredmény…

1. Pecöl KMSE, 2. FTC Öregfiúk, 3. Vasiagrobarát FC, 4. Csákánydoroszló FC. 

Az Emléktornáról készített filmünket is hamarosan közzétesszük, ebben láthatják majd, ahogy a főszervezővel, Sümeghy Mihály lányával beszélgetünk, de azt is, ahogy Németh Miklós emlékezik a sport kiváló támogatójáról.

Ezt követően teljes egészében láthatják a slágermérkőzést, az FTC Öregfiúk – Vasiagrobarát FC összecsapást, közben pedig olyan legendákkal beszélgetünk, mint Király Gábor, Zoran Kuntics és Bánki József.

Természetesen aktualitásoktól sem lesz mentes filmünk, hiszen Schäfer Péter, a DAC-ban szereplő szombathelyi származású válogatott labdarúgó, Schäfer András édesapja és Palotai Zoltán sportbarát is megszólal.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!