Oázis SC – AVUS 7-14 (4-3, 1-3, 0-4, 2-4)

Margitsziget, Széchy Tamés uszoda – OB I/B 7. forduló

Szombathelyi gólszerzők: Csaba Márton, Szőke Szabolcs és Sági Benjámin 3-3, Pónya Szilárd 2, Baranyai Ákos, Kovács Kevin és Berényi Barna Ádám 1-1 gól.

Az 1. negyedben meglepő módon a hazaiak kezdtek jobban, aztán a 3. percben Szőke első gólja után Sági a vezetést is megszerezte, 1-2. Aztán egál után Baranyai találatával a játékrész derekán újra az AVUS vezetett, a hajrában mégis fordítani tudott az Oázis, így az első 8 perc után 4-3-a tmutatot az eredményjelző.

A 2. negyed Csaba Mártoné volt, 4 perc alatt 3 gólt szerzett és ezzel fordított az AVUS, a félidőben 5-6 volt az állás.

A 3. negyedben eldőlt a 3 pont sorsa, Szőke és Sági 2-2 találatával 5-10-re lépett meg a szombathelyi csapat.

A 4. negyed már csak formalitás volt, külön öröm, hogy a vízbe szálló fiatalok is éltek a lehetőséggel, a 18 éves Pónya 2, és a 2 serdülő korú, a mindössze 15 esztendős Kovács és a 16 éves Berényi 1-1 góljával megérdemelten győzött 7-14-re az AVUS.

A meccs krónikájához tartozik, hogy Hajmási Andrást az 1. negyedben súlyos egyéni fegyelmezetlenség miatt kiállították. Ennél nagyobb probléma, hogy az utánpótlás edzőként is akítív kiváló balkezes játékos várhatóan 2 meccses eltiltást kap.

A statisztika ITT böngészhető, a jegyzőkönyvet pedig IDEkattintva lehet tanulmányozni.

A 3 pont megszerzése után a szombathelyiek vezetőedzőjét kérdeztük meg, elégedett-e a látottakkal.

Örülünk a magabiztos győzelemnek és annak, hogy a fiatalok és az eddig kevesebb játékpercet kapó pólósok éltek alehetőséggel és góllal, gólokkal vetették magukat észre. Abban csak bízni tudok, hogy a meccs közbeni egyéni fegyelmezettség miatt nem megy kárba a szezonunk – értékelte a szombat esti teljesítményt Zoufal Norbert.

A 8. fordulóban az AVUS – KSI rangadót pénteken 19 órakor rendezik meg a szombathelyi AVUS-arénában.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!