A modern életben nem árt lépést tartani a folyamatosan fejlődő technikai világgal. E-sport rovatunk első részében kiderül, hogy mi is az-az elektronikus sportolás, és, hogy ez mennyire elterjedt Magyarországon (Ide kattintva elolvashatja). Az új sportág népszerűsítéséhez csatlakozott immáron egy miskolci klub is.

A DVTK a közelmúltban indította el e-sport szakosztályát, elsősorban a FIFA játékprogramra kihegyezve. Erről a futball szimulátorról már mindenki hallott, mindenféle platformon játszható, PC-n és játékkonzolokon egyaránt. Ebben a játékban többfajta játékmód is szerepel, a legismertebb ahol a játékos maga a gép ellen küzd, van, amikor 1-1 ember egymás ellen játszik, és van a PRO CLUB mód, ahol mind a 22 pályán lévő játékost külön-külön 1 ember irányítja. A játék tehát megfelelően kreatív és összetett ahhoz, hogy e-sportként is megállja a helyét.

A diósgyőriek hivatalos oldalának Telegdy Zoltán, a klub e-sport szakmai vezetője, és Juhász József, a csapat menedzsere nyilatkozott.
„Ahogy a bevezetőben már elhangzott, a legfőbb különbség, hogy a PRO CLUB játékmódban 11 játékos irányítja a csapatot, a mesterséges intelligenciának nincs szerepe a játékmenetben. A csapattagoknak egyénileg kell helytállni a saját posztjaikon és a megbeszélt taktika alapján mozogni a pályán. Figyelni kell egymást és tudni hol tartózkodik a csapattárs, merre felé fog mozogni. Ez a játékmód hasonlítható legjobban a valós labdarúgáshoz, az igazi csapatjátékhoz. DVTK Pro Club csapata magját egy jól összeszokott „baráti társaság” alkotja. Nincs ebben semmi meglepő, nagyon fontos a megalakulás pillanatában a játékosok motivációja. Az említett baráti kapcsolatok eddig virtuálisak voltak, hisz a csapattagok lakhelye eltérő. A DVTK lehetőséget biztosít ahhoz, hogy ezekből a virtuális barátságokból teljes értékű, személyes találkozókkal kiegészült igazi kapcsolatok és valódi csapat váljék.”

A miskolci klub már a magyar bajnokságra készül, de előtte még barátságos Pro Club mérkőzésen megmérkőztek a skót Queens Park Rangers hivatalos e-sport csapatával. A mérkőzést a klub youtube csatornáján követhették végig az érdeklődők és a szurkolók.

 

A DVTK e-sportolói a hétvégén Debrecenben vettek részt egy 30 csapatos hibrid foci- és Xbox-versenyen. A csoportkörből továbbjutva a nyolcaddöntőt is sikerrel vették, azonban a negyeddöntőben már alulmaradtak aktuális ellenfelükkel szemben.

A torna után Telegdy Zoltán értékelt a dvtk.eu-nak:
„Ez volt az e-sportszakosztály egyéni játékosainak második megmérettetése. Az e-szakosztály, ahogy a név is mutatja, az elektronikus játékok területére szakosodott, abban kíván jeleskedni. Ahhoz hogy teljes értékű sportolókká váljunk, végig kell mennünk egy hosszú úton. Ennek az útnak az egyik fontos állomása volt ez a debreceni torna. A verseny menete 6 perc FIFA és 8 perc igazi foci volt. Ellenfeleink inkább a valódi futballban jeleskedtek, és a versenykiírás is inkább ennek a játéknak kedvezett. A selejtezőcsoporton átverekedtük magunkat, ami a csapattól remek teljesítmény volt. Amikor a nyolcaddöntőben sikerült legyőznünk a másik ág veretlen legjobbját, tudtuk, hogy erőnkön felül teljesítettünk. A negyeddöntőben, egy fociban nagyon magas tudású, fizikumban minket messze felülmúló nemzetközi csapattól kaptunk ki. Összegzésképpen a fiúk remekül teljesítettek, a küzdeni és nyerni akarásból remekül vizsgáztak. A tornára egyéni játékosokkal utaztunk, és egy csapattal tértünk haza.”

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!